Här kommer ett tips på vad man kan göra när sommaren 2015 mest regnar bort. Bruncha! Att med gott sällskap förtära en blandning av frukost och lunch är väldigt poppis och trendigt i Helsingfors. Flera caféer och restauranger har nischat in sig på att under helgerna duka upp stora bufféer som håller öppet mellan ca kl. 10-16. Vi har testat tre brunchställen i Helsingfors under året: Dylan, Mille Mozzarelle och Sandro. Vi har också varit hemma hos bekanta på hemmabrunch och det slår den bästa restaurangen så ta och bjud in några vänner på brunch vetja!

WP_20150215_11_48_14_Pro

Dylans brunchbuffé gick starkt hem hos Noah och min syster Katarina!

Restaurang Dylan är det stället som vi tycker har haft den godaste brunchen i Helsingfors hittills. De har buffé för 18 euro/person och ett stort utbud av yoghurt, granola, bröd, pålägg, frukt, äggröra, enklare maträtter och ett bra dessertbord. Buffén är alltså ganska så frukostbetonad men eftersom vi alltid ätit brunch kring kl. 10 så passar det oss bättre än de med väldigt mycket mat. Lokalerna är inte särskilt ”mysiga” utan ganska vita, luftiga och avskalade. Dock är det mycket barnvänligt med lekhörna, bra plats för barnvagnar och halva priset på buffén för barn. Bäst var deras croissants med sylt, bärkvarg och rabarbertårta!

WP_20150426_10_27_38_Pro

Huvudtallriken med fina råvaror på restaurang Mille Mozzarelle!

Mille Mozzarelle besökte jag och Anton på tu man hand och är inte ett ställe jag skulle rekommendera att ta med barn till, det är litet och maten serveras på färdigupplagda tallrikar så inte lika enkelt att plocka av det som går hem. Det är ett italienskt ställe med fokus på kvalitet före kvantitet. Med andra ord så stod vi oss inte särskilt många timmar på denna måltid men det var en bra smakupplevelse. I priset 18 euro ingick två serverade tallrikar, den första med bruschetta och den andra med frukt, sallad och salami. Som dessert fick man en liten tiramisu och te/kaffe. Personalen var trevlig och atmosfären lite ”kontinental” – det kändes som att vi var på en liten tripp till Italien sådär en regnig söndagsförmiddag.

WP_20150503_11_26_32_Pro

Buffébordet med mängder av grönsaker, bönor och nordafrikanska smaker skymtar bakom Saga på restaurang Sandro.

 Sandro var det stället som vi hade högst förväntningar på eftersom vi hade läst att det har utsetts till bästa brunchen i stan och därmed blev vi faktiskt lite besvikna. På lördagar har de en vegetarisk brunchbuffé men vi var där på en söndag då de har nordafrikanskt tema men det mesta var vegetariskt även då vilket jag tycker är positivt. Dock tyckte vi att det mesta på buffébordet hade ganska samma smak. Särskilt på det stora dessertbordet med t.ex. sex olika cheesecakes som alla smakade lika torrt och kompakt. Sandro är dock definitivt det stället som varit mysigast hittills och personalen var mycket serviceinriktad så om man man föredrar ett mysigt ställe med en mer matig brunch är Sandro ett bra ställe!

  • Dylan
  • Mille Mozzarelle
  • Sandro