Det är alltid trevligt att träffa vänner och kanske särskilt när de spontan-dyker-upp då man verkligen längtar efter en barnfri kväll med intellektuellt vuxen-sällskap. Rabbe och Liisa gjorde just det för en dryg vecka sen i Karleby och lyckades få Anton att slita sig från hans båtbyggande. Rabbe är Antons barndomsvän som är ”hemma från Karleby” (ett vackert finlandssvenskt uttryck) men bor i Helsingfors sen många år tillbaka där han jobbar som arkitekt. Hans kärlek Liisa bor i Åbo där hon är snart färdigstuderad teologie magister, jobbar som journalist och driver bloggen ”Lite skrik”

Supertrevliga Rabbe & Liisa bjuder alltid på intressanta diskussioner!

Svärföräldrarna ställde upp som barnvakt och tillsammans begav vi oss till den enda påsköppna restaurangen – ROSSO! Det är en ganska stor restaurangkedja i Finland och marknadsförs som ”en familjär italiensk restaurang med en mångsidig finsk-italiensk meny” och jag tycker det är en ganska passande beskrivning. Färgtemat är rött, man sitter på soffor mittemot varandra och det finns mycket att välja på – sallad, soppa, pasta, fisk, kyckling, kött, pizza och ett stort vinutbud för den som önskar det. Restaurangerna är även barnvänliga – det finns lekhörna, helt okej barnmeny och bra skötbord. Servicen på svenska är också bra med svenska menyer och svensk hemsida (det är det verkligen inte alla restauranger i Finland som har).

Anton spexar som vanligt när det ska tas foton

Maten var helt okej men det som var speciellt var desserten! Jag och Anton beställde in en helt ljuvlig chokladkaka som serverades med ”bananasplitglass”. Glassen smakade som vanlig bananglass men kakan var verkligen perfekt chokladig och kladdig. Liisa och Rabbe beställde Trio Gelato som bestod av glass, grädde, sås och BUBBELSOCKER. Ni vet sånt där socker som sprakar i hela munnen och som man åt när man var liten vid mycket speciella tillfällen – nostalgi och mycket humor!

Mumsig chokladkaka och bubbelsocker!

Det sprakar ljudligt i munnen när man äter bubbelsocker, det går inte att inte skratta…

ROSSO passar den som söker en helt okej restaurang i Finland med stort matutbud. I Helsingfors finns det två ROSSO-restauranger, den ena ligger på Keskuskatu 6 och den andra på Siltasaarenkatu 18-20. Tryck på loggan för mer info: 

rosso

Tack Rabbe och Liisa för en trevlig spontan-kväll!

ROSSO
  • Svenskvänlighet
  • Barnvänlighet
  • Jennikas betyg
  • Antons betyg