2015! Året då jag och min familj mestadels kommer att bo i Helsingfors på grund av min mans jobb på Svenska Teatern i musikalen Mamma Mia. Jag är tjänstledig från mitt jobb för Socialdemokraternas ungdomsförbund i Örebro län och ska vara föräldraarbetande (kallas även föräldraledighet). I oktober 2014 föddes vårt andra barn och vi, tillsammans med äldsta barnet på 2,5 år, är nu redo att upptäcka omvärlden.

Följ med oss under året då vi provar på vad Helsingfors har att erbjuda – både för turister och för stadsbor. Hur mycket kan man ta sig fram på svenska? Vilka ställen är barnvänliga? Var finns den godaste kladdkakan? Den största simhallen? Den bästa hemlevererade matkassen? med mera, med mera…

Jag kommer även varva Helsingfors-utflykterna med att skriva en del om ”Livet”. I mitt fall handlar det till stor del om träning & hälsa, kultur & politik och vänner & familj.

Ställ gärna frågor, dela, kommentera och ge tips på ställen vi borde besöka. Välkommen att följa mig via bloggen!